Berichten over Kandidaten

 1. Pauline Schonewille-Janssen (#10).jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 10 maart 2023 om 17:30

  Kennismaken met: Pauline Schonewille-Janssen (Kandidaat #10)

  Ooit, een jaar of 10 geleden, ben ik op het spoor gekomen van de CU door de optredens van Andre Rouvoet waarin ik heel duidelijk een voor mij nieuw politiek geluid ontwaarde. Heel kort gezegd:  sociaal, groen en christelijk geïnspireerd. En gericht op verbinding tussen mensen en partijen, niet zozeer op polarisatie. 

  Lees meer over "Kennismaken met: Pauline Schonewille-Janssen (Kandidaat #10)"

  Labels:

 2. Arjan Langen 2.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 9 maart 2023 om 17:30

  Kennismaken met: Arjan langen (Kandidaat #9)

  Mijn naam is Arjan Langen, ben 52 jaar oud en woon samen met mijn vrouw Jolanda en twee dochters Lynn en Robin in Venlo. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als microbioloog bij een bedrijf dat contrastvloeistoffen en radio-isotopen voor medische diagnostiek maakt en daarnaast ben ik ook actief als deeltijd diaken in de katholieke kerk. In mijn vrije tijd ben ik graag met muziek bezig in mijn eigen homestudio.

  Lees meer over "Kennismaken met: Arjan langen (Kandidaat #9)"

  Labels:

 3. Lionne Gerards-Kockelkoren (#8).jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 8 maart 2023 om 17:30

  Kennismaken met: Lionne Gerards-Kockelkoren (Kandidaat #8)

  Mijn naam is Lionne Gerards (32 jaar) en in het dagelijks leven werk ik als docente Nederlands in het middelbaar onderwijs. Mijn vrije tijd breng ik met veel liefde en passie vooral zingend door. Zo maak ik sinds jaar en dag deel uit van Gospelkoor Gioia uit het ‘sjoene’ Landgraaf. Ik ben daar namelijk opgegroeid, maar sinds 2016 woon ik samen met mijn man en drie kleine kindjes in de gemeente Brunssum. Mijn zoon (5) en twee dochtertjes (3 & 0) zijn echte handenbindertjes, maar toch zijn zij het die ervoor hebben gezorgd dat ik me thuis ben gaan voelen in de Brunssumse gemeenschap.

  Lees meer over "Kennismaken met: Lionne Gerards-Kockelkoren (Kandidaat #8)"

  Labels:

 4. Maarten Verkerk 2.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 8 maart 2023 om 10:00

  Kennismaken met: Maarten Verkerk (Kandidaat #7)

  Mijn naam is Maarten Verkerk. Ik woon al meer dan 25 jaar in Limburg. Met heel veel plezier. De provincie gaat over belangrijke vragen. Onder andere over de ruimte en het landschap. Daarom ben ik heel gemotiveerd om mij kandidaat te stellen voor de Provinciale Staten. De waarden van de ChristenUnie kunnen Limburg een stukje mooier maken!

  Lees meer over "Kennismaken met: Maarten Verkerk (Kandidaat #7)"

  Labels:

 5. Frans Visscher 2.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 6 maart 2023 om 17:30

  Kennismaken met: Frans Visscher (Kandidaat #6)

  Mijn naam is Frans Visscher (37) en in 2016 zijn mijn gezin en ik in Brunssum komen wonen. Nog elke dag ben ik dankbaar voor de ruimte die er is in onze provincie, de mogelijkheden om te genieten van natuur (wandelen), en de goede bereikbaarheid. Met mijn vrouw en vier kinderen trek ik in vrije tijd op uit in Limburg om te wandelen en musea te bezoeken (Discovery!). Vanaf dat ik een jaar of 15 was heb ik mij ingezet in de politiek in verschillende rollen - waarvan het merendeel op lokaal niveau was. Steeds weer in lokale politiek zag ik dat de provincie beleid kan maken en breken. 

  Lees meer over "Kennismaken met: Frans Visscher (Kandidaat #6)"

  Labels:

 6. Delène Steegs-Maas (#5).jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 6 maart 2023 om 09:00

  Kennismaken met: Delène Steegs (Kandidaat #5)

  Mijn naam is Delène Steegs en ik woon in het centrum van Horst. Ik ben bijna 41 jaar getrouwd met mijn man en maatje André. Samen hebben we een dochter en een zoon en 5 kleinkinderen; onze dochter woont enkele straten van ons af en onze zoon in Australië. Deze uitersten zijn ook terug te vinden in ons leven.

  Lees meer over "Kennismaken met: Delène Steegs (Kandidaat #5)"

  Labels:

 7. Michiel Boer 2.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 3 maart 2023 om 13:30

  Kennismaken met: Michiel Boer (Kandidaat #4)

  Mijn naam is Michiel Boer (24) en ik ben kandidaat #4 op de lijst voor ChristenUnie Limburg. Ik woon en studeer in Maastricht. Sinds mijn 18e ben ik steeds actiever betrokken geraakt bij de ChristenUnie. Met het verkiezingsprogramma Ruimte Voor Elkaar denk ik dat we een heel eerlijk verhaal hebben, waarmee we een goede basis hebben om het christelijk-sociaal geluid in Limburg te laten horen.

  Lees meer over "Kennismaken met: Michiel Boer (Kandidaat #4)"

  Labels:

 8. Ingeborg Dijkstra-Verbeek (#3).jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 1 maart 2023 om 17:30

  Kennismaken met: Ingeborg Dijkstra-Verbeek (Kandidaat #3)

  Mijn naam is Ingeborg Dijkstra (1970) en ik voel me letterlijk geroepen om me voor de ChristenUnie in te zetten. De laatste jaren ben ik steeds meer overtuigd geraakt om mijn christelijke stem in de politiek te laten horen. Ik beschik over werkervaring in diverse landen en brede mensenkennis vanuit mijn onderwijs- en opvoedingswerk als pedagoog en leerkracht.

  Lees meer over "Kennismaken met: Ingeborg Dijkstra-Verbeek (Kandidaat #3)"

  Labels:

 9. Nicki Kappel (#2).jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 28 februari 2023 om 17:30

  Kennismaken met: Nicki Kappel (Kandidaat #2)

  Mijn naam is Nicki Kappel,  48 jaar oud, woonachtig te Maasbree, getrouwd met Minke en vader van Floor en Juul. Ik sta op plek 2 van de kieslijst van de ChristenUnie voor aankomende Limburgse Provinciale Statenverkiezingen. In het dagelijks leven run ik samen met Minke een juwelierszaak in Venlo waar onze dochter Floor inmiddels ook als weekendhulp actief is; een echt familiebedrijf dus! Mijn grote passie is Ducati motoren en daarnaast ben binnen de kerk actief als vrijwilliger en ben ik lid van de Diocesane Pastorale Raad van het bisdom Roermond.

  Lees meer over "Kennismaken met: Nicki Kappel (Kandidaat #2)"

  Labels:

 10. Francis van der Mooren #1.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 27 februari 2023 om 15:30

  Kennismaken met: Francis van der Mooren (Kandidaat #1)

  Net als vier jaar geleden mag ik voor de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg lijsttrekker zijn van de ChristenUnie. Een provincie waar ik niet geboren ben, maar wel al sinds 2006 met heel veel plezier woon en me thuis voel. Dat was zo in Maastricht, maar misschien nog wel meer nu ik in het Heuvelland in Trintelen (Eys) woon. Daar is het elke dag ervaren hoe mooi onze provincie is. Bij onze kennismaking vertelde de buurvrouw dat ze nog regelmatig een foto maakt van het uitzicht vanuit hun huis. En dat terwijl ze daar al meer dan 30 jaar woont. Ik herken dat en doe nu hetzelfde.

  Lees meer over "Kennismaken met: Francis van der Mooren (Kandidaat #1)"

  Labels: