Berichten geschreven door ChristenUnie Limburg

 1. Verkiezingsprogramma.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 22 november 2023 om 09:30

  Ós 10 keuzes veur nieje verbóndenheid

  Vandaag is een belangrijke dag. We mogen naar de stembus. Twijfel je nog over je keuze of over op wie je wilt stemmen? Onze Limburgse kandidaten Arjan Langen (#14) en Ingeborg Dijkstra-Verbeek (#25) zijn je stem meer dan waard. Benieuwd naar onze standpunten? We hebben ze hierbij nog een keer op een rijtje gezet. Met dank aan Toine Ambaum voor de vertaling. 

  Lees meer over "Ós 10 keuzes veur nieje verbóndenheid"

  Labels: ,

 2. Carnaval Venlo 2.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 11 november 2023 om 11:11

  ‘Gratis bier’ van de ChristenUnie in Venlo

  Vandaag, op zaterdag 11 november 2023, zijn we in Venlo met een ‘gratis bier’-actie. Op de 11e van de 11e wordt in Limburg gestart met het carnaval, het feest van saamhorigheid en verbroedering. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ook degenen met een kleine portemonnee. Initiatiefnemer is Arjan Langen, ons kandidaat-kamerlid: weej zien der klaor veur um dit jaor nóg mier minse welkom te heite op 11van11 um same in Venlo de start van vastelaovend te viere. Weej haope det vuul minse dit jaor oet ut sociale isolement komme en zaoterdaag beej os van 11 wies 15 oor op de Tegelpoort iets komme drinke.

  Lees meer over "‘Gratis bier’ van de ChristenUnie in Venlo"
 3. Limburg kleurt blauw 2023.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 28 oktober 2023 om 20:30

  Limburg kleurt CU blauw

  Over ruim 3 weken mogen we naar de stembus om te stemmen voor de leden van de Tweede Kamer. Het campagnevoeren is nu echt begonnen en vaste prik is natuurlijk het posters plakken. Op zaterdag 28 oktober 2023 gingen vele CU-posterplakkers op pad. Ook Limburg begint CU blauw te kleuren. 

  Lees meer over "Limburg kleurt CU blauw"
 4. Pauline Schonewille-Janssen (#10).jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 10 maart 2023 om 17:30

  Kennismaken met: Pauline Schonewille-Janssen (Kandidaat #10)

  Ooit, een jaar of 10 geleden, ben ik op het spoor gekomen van de CU door de optredens van Andre Rouvoet waarin ik heel duidelijk een voor mij nieuw politiek geluid ontwaarde. Heel kort gezegd:  sociaal, groen en christelijk geïnspireerd. En gericht op verbinding tussen mensen en partijen, niet zozeer op polarisatie. 

  Lees meer over "Kennismaken met: Pauline Schonewille-Janssen (Kandidaat #10)"

  Labels:

 5. Arjan Langen 2.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 9 maart 2023 om 17:30

  Kennismaken met: Arjan langen (Kandidaat #9)

  Mijn naam is Arjan Langen, ben 52 jaar oud en woon samen met mijn vrouw Jolanda en twee dochters Lynn en Robin in Venlo. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als microbioloog bij een bedrijf dat contrastvloeistoffen en radio-isotopen voor medische diagnostiek maakt en daarnaast ben ik ook actief als deeltijd diaken in de katholieke kerk. In mijn vrije tijd ben ik graag met muziek bezig in mijn eigen homestudio.

  Lees meer over "Kennismaken met: Arjan langen (Kandidaat #9)"

  Labels:

 6. Lionne Gerards-Kockelkoren (#8).jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 8 maart 2023 om 17:30

  Kennismaken met: Lionne Gerards-Kockelkoren (Kandidaat #8)

  Mijn naam is Lionne Gerards (32 jaar) en in het dagelijks leven werk ik als docente Nederlands in het middelbaar onderwijs. Mijn vrije tijd breng ik met veel liefde en passie vooral zingend door. Zo maak ik sinds jaar en dag deel uit van Gospelkoor Gioia uit het ‘sjoene’ Landgraaf. Ik ben daar namelijk opgegroeid, maar sinds 2016 woon ik samen met mijn man en drie kleine kindjes in de gemeente Brunssum. Mijn zoon (5) en twee dochtertjes (3 & 0) zijn echte handenbindertjes, maar toch zijn zij het die ervoor hebben gezorgd dat ik me thuis ben gaan voelen in de Brunssumse gemeenschap.

  Lees meer over "Kennismaken met: Lionne Gerards-Kockelkoren (Kandidaat #8)"

  Labels:

 7. Maarten Verkerk 2.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 8 maart 2023 om 10:00

  Kennismaken met: Maarten Verkerk (Kandidaat #7)

  Mijn naam is Maarten Verkerk. Ik woon al meer dan 25 jaar in Limburg. Met heel veel plezier. De provincie gaat over belangrijke vragen. Onder andere over de ruimte en het landschap. Daarom ben ik heel gemotiveerd om mij kandidaat te stellen voor de Provinciale Staten. De waarden van de ChristenUnie kunnen Limburg een stukje mooier maken!

  Lees meer over "Kennismaken met: Maarten Verkerk (Kandidaat #7)"

  Labels:

 8. Frans Visscher 2.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 6 maart 2023 om 17:30

  Kennismaken met: Frans Visscher (Kandidaat #6)

  Mijn naam is Frans Visscher (37) en in 2016 zijn mijn gezin en ik in Brunssum komen wonen. Nog elke dag ben ik dankbaar voor de ruimte die er is in onze provincie, de mogelijkheden om te genieten van natuur (wandelen), en de goede bereikbaarheid. Met mijn vrouw en vier kinderen trek ik in vrije tijd op uit in Limburg om te wandelen en musea te bezoeken (Discovery!). Vanaf dat ik een jaar of 15 was heb ik mij ingezet in de politiek in verschillende rollen - waarvan het merendeel op lokaal niveau was. Steeds weer in lokale politiek zag ik dat de provincie beleid kan maken en breken. 

  Lees meer over "Kennismaken met: Frans Visscher (Kandidaat #6)"

  Labels:

 9. Delène Steegs-Maas (#5).jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 6 maart 2023 om 09:00

  Kennismaken met: Delène Steegs (Kandidaat #5)

  Mijn naam is Delène Steegs en ik woon in het centrum van Horst. Ik ben bijna 41 jaar getrouwd met mijn man en maatje André. Samen hebben we een dochter en een zoon en 5 kleinkinderen; onze dochter woont enkele straten van ons af en onze zoon in Australië. Deze uitersten zijn ook terug te vinden in ons leven.

  Lees meer over "Kennismaken met: Delène Steegs (Kandidaat #5)"

  Labels:

 10. Michiel Boer 2.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 3 maart 2023 om 13:30

  Kennismaken met: Michiel Boer (Kandidaat #4)

  Mijn naam is Michiel Boer (24) en ik ben kandidaat #4 op de lijst voor ChristenUnie Limburg. Ik woon en studeer in Maastricht. Sinds mijn 18e ben ik steeds actiever betrokken geraakt bij de ChristenUnie. Met het verkiezingsprogramma Ruimte Voor Elkaar denk ik dat we een heel eerlijk verhaal hebben, waarmee we een goede basis hebben om het christelijk-sociaal geluid in Limburg te laten horen.

  Lees meer over "Kennismaken met: Michiel Boer (Kandidaat #4)"

  Labels: