Nieuws

 1. Lijsttrekkers 3.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 26 november 2021

  Kandidatenlijst Brunssum en Maastricht vastgesteld

  De ChristenUnie Limburg heeft de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 voor Brunssum en Maastricht vastgesteld. Eerder was al bekend dat Ingeborg Dijkstra-Verbeek lijsttrekker wordt in Maastricht en Frans Visscher lijsttrekker in Brunssum. Voor beide gemeenten zijn nu ook de overige kandidaten bekend. 

  Lees meer over "Kandidatenlijst Brunssum en Maastricht vastgesteld"
 2. CU Inspiratiedag 2021 v2
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 16 oktober 2021

  Geslaagde inspiratiedag

  Op zaterdag 16 oktober had de ChristenUnie in Limburg na lange tijd weer een inspiratiedag. Het houden van inspiratiedagen is een goede traditie geworden in Limburg en het was fijn om weer bij elkaar te kunnen komen. Het zonnetje scheen, de koffie en thee stonden klaar en de meeste sprekers waren aanwezig. Kortom, het beloofde een mooie morgen te worden. 

  Vanaf kwart voor tien begon de zaal zich te vullen. Voor de een was het de eerste inspiratiedag, de ander had er al heel wat meer mee gemaakt. 

  Lees meer over "Geslaagde inspiratiedag"
 3. Carola Schouten in Limburg 1
  26 Francis van der Mooren.jpg
  Door Francis van der Mooren op 20 juli 2021

  Carola Schouten bezoekt Limburg

  Maandag 19 juli was Carola Schouten bij ons op bezoek in Limburg vanwege de grote wateroverlast in onze provincie. We hebben met elkaar gesproken over de kracht van gemeenschappen die Limburg kenmerkt en het omzien naar elkaar. Maar ook over dat snelle (financiële) hulp geboden moet worden omdat gedupeerden dan verder kunnen.

  Lees meer over "Carola Schouten bezoekt Limburg"
 4. Grenzeloos.jpg
  26 Francis van der Mooren.jpg
  Door Francis van der Mooren op 15 maart 2021

  Grenzeloos: over sociaal ondernemen in Maastricht

  ‘Een economie die om mensen draait’: hoe kan dat er in de praktijk uit zien? Hiervoor zijn we in gesprek met Frits Koppelaar, mede-eigenaar van Grenzeloos in Maastricht. Hij is voor zijn studie naar Maastricht gegaan, in de loop van de jaren steeds meer van de stad gaan houden en zet zich nu vol passie in voor de bloei van statushouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wat drijft hem en waar droomt hij nog van?

  Lees meer over "Grenzeloos: over sociaal ondernemen in Maastricht"
 5. Arend Jan Cuperus.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door Sterre Ruitenburg op 12 maart 2021

  In gesprek met Arend Jan Cuperus over verduurzaming van de agrarische sector

  ‘Zorg voor de schepping’: hoe kan dat er in de praktijk uit zien? Maak kennis met Arend Jan Cuperus (51 jaar), werkzaam bij agrarisch adviesbedrijf Arvalis. Hij verhuisde in 1996 van Gelderland naar Limburg, ontmoette daar zijn vrouw en wil nu nooit meer weg. In zijn werk zoekt hij naar manieren om de agrarische sector te verduurzamen. Waar vindt hij mooi aan zijn werk? Wat is nodig voor verduurzaming? Waar droomt hij van? En waarom stemt hij 17 maart ChristenUnie?

  Lees meer over "In gesprek met Arend Jan Cuperus over verduurzaming van de agrarische sector"
 6. Regiorace 2021 1
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 6 maart 2021

  CU Limburg in actie voor het beschermen van de aarde

  Zaterdag 6 maart organiseerde de ChristenUnie een Regio-estafette door het hele land. Ruim 90 afdelingen vroegen aandacht voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde. De ChristenUnie in Limburg deed daar met ideeën vanuit Maastricht en Brunssum uiteraard aan mee. 

  Lees meer over "CU Limburg in actie voor het beschermen van de aarde"
 7. Francis van der Mooren - CU.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 4 maart 2021

  Onze Limburgse kandidaat voor de Tweede kamer

  Francis van der Mooren is onze Limburgse kandidaat voor de Tweede Kamer. Wie is zij en wat wil zij in Den Haag bereiken? Ze stelt zich hierbij voor. 

  Voor de Tweede Kamer verkiezingen van maart sta ik op plaats 26 van de kandidatenlijst van de ChristenUnie. Ik vind dit een grote eer en ben blij met dit vertrouwen. 

  Lees meer over "Onze Limburgse kandidaat voor de Tweede kamer"
 8. Aalt Fikse.jpg
  CU Limburg Logo 2.png
  Door Sterre Ruitenburg op 1 maart 2021

  Kapitein Aalt Fikse over Zorg voor elkaar

  ‘Zorg voor elkaar’: hoe kan dat er in de praktijk uit zien? Maak kennis met Aalt Fikse (51 jaar), werkzaam bij het Leger des Heils. Hij verhuisde 2,5 jaar geleden met zijn gezin van Kampen naar Heerlen. Sindsdien zoekt hij hier naar nieuwe manieren van kerk-zijn. Wat is zijn uitgangspunt? Wat knelt? Waar droomt hij van? En waarom stemt hij 17 maart ChristenUnie?

  Lees meer over "Kapitein Aalt Fikse over Zorg voor elkaar"
 9. Waardig ouder worden.jpg
  26 Francis van der Mooren.jpg
  Door Francis van der Mooren op 12 december 2020

  Waardig ouder worden in Limburg

  Op 12 december 2020 ondertekenden de ChristenUnie Limburg en KBO Limburg een intentieverklaring waarin zij afspreken zich in te gaan zetten voor een regionaal actieplan Waardig Ouder Worden 2.0. Met het ondertekenen van deze intentieverklaring willen we samen onderstrepen dat ouderen meetellen in onze samenleving en dat we het belangrijk vinden dat ze een volwaardige, betekenisvolle plaats hebben.

  Lees meer over "Waardig ouder worden in Limburg"