Berichten geschreven door Arjan Langen

 1. RK Familiewerk Don Bosco 2.jpg
  Arjan poster.jpeg Ingeborg Dijkstra-Verbeek (#3).jpg
  Door Arjan Langen, Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 10 november 2023 om 18:00

  Werkbezoek bij RK familiewerk Don Bosco

  Op zaterdag 4 november brachten we een bezoek aan het RK Familiewerk Don Bosco in Brunssum. De heer De Witt, een van de drijvende krachten achter het initiatief, ontving ons in de Sint Barbarakerk. Het RK Familiewerk Don Bosco zorgt al ruim 25 jaar voor gezinnen die het financieel of sociaal erg moeilijk hebben. Zo leveren ze ieder jaar rond Kerstmis een groot levensmiddelenpakket aan meer dan 260 gezinnen. Mede dankzij het goede werk van RK Familiewerk Don Bosco weten veel mensen in armoede zich gezien en geholpen.

  Lees meer over "Werkbezoek bij RK familiewerk Don Bosco"
 2. Arjan Langen TK 2023.jpg
  Arjan poster.jpeg
  Door Arjan Langen op 8 november 2023 om 20:00

  Geloof in de samenleving - bijdrage ledenvergadering CU Limburg

  Geachte bestuursleden en leden van ChristenUnie Limburg, toen ik enkele weken geleden van de selectiecommissie voor de kandidatenlijst te horen kreeg dat ik op de lijst stond en ook nog eens binnen de top 15, was ik dankbaar, vereerd maar tegelijkertijd ook wat onzeker. Want kon ik wel voldoen aan de verwachtingen? Ik ben pas een klein jaar lid van de ChristenUnie en alhoewel ik me als katholiek bijzonder goed thuis voel bij de partij, voelde de onverwachte kandidatuur als een enorme verantwoordelijkheid die ik ineens moest gaan dragen. 

  Lees meer over "Geloof in de samenleving - bijdrage ledenvergadering CU Limburg"
 3. Voedselbank.jpg
  Arjan poster.jpeg
  Door Arjan Langen op 21 oktober 2023 om 14:00

  Structurelere steun voor voedselbanken hard nodig

  Van 16 tot en met 22 oktober 2023 was het de week van de Voedselbanken. Voor de ChristenUnie zijn voedselbanken van cruciaal belang in de bestrijding van armoede. In de week van de voedselbanken onderstreepten we daarom graag het belangrijke werk dat ze doen en ging Arjan Langen (kandidaat-kamerlid) met de Voedselbank Venlo in gesprek. 

  Lees meer over "Structurelere steun voor voedselbanken hard nodig"

  Labels: ,

 4. Geloof in de samenleving.jpeg
  Arjan poster.jpeg
  Door Arjan Langen op 16 oktober 2023 om 10:00

  Geloof in de samenleving

  Zo’n vijftien jaar geleden was ik enkele jaren actief als voetbaltrainer bij het jeugdelftal A2 van Sportclub Irene in Tegelen. In het team zat Eddy, een verlegen en rustige jongen die moeite had om contact te maken met de rest. Hierdoor was hij het buitenbeentje geworden van het team. Ook voetbaltechnisch gezien blonk hij niet uit. Als hij een keer scoorde, dan was het per ongeluk en vaak ook nog in eigen doel. Hij woonde bij ons in de buurt, dus zocht ik hem een keer thuis op.

  Lees meer over "Geloof in de samenleving"
 5. Toon Hermanshuis Venlo.jpeg
  Arjan poster.jpeg
  Door Arjan Langen op 14 oktober 2023 om 20:00

  Werkbezoek palliatieve zorg

  Zaterdag 14 oktober was het Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Kandidaat-kamerlid Arjan Langen uit Venlo bracht daarom een bezoek aan het Toon Hermanshuis en het hospice Mariaweide in Venlo. Beide huizen liggen naast elkaar in het centrum van Venlo en zijn afhankelijk van de hulp van vrijwilligers en giften van sponsoren.Tijdens de rondleiding werd duidelijk dat persoonlijke aandacht voor de gasten en hun familie hoog in het vaandel staat. Er is ruimte voor een goed gesprek maar ook voor een lach en een traan. Het was een bijzonder bezoek waarbij het eens te meer duidelijk werd hoe belangrijk de vele vrijwilligers in onze samenleving zijn.

  Lees meer over "Werkbezoek palliatieve zorg"