Berichten geschreven door Ingeborg Dijkstra-Verbeek

 1. SchuldHulpMaatje
  Ingeborg Dijkstra-Verbeek (#3).jpg
  Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 22 november 2023 om 09:00

  In gesprek met SchuldHulpMaatje

  Mensen die in de schulden zitten, hebben iemand nodig die in ze geloof en ze helpt. De drempel naar de gemeente kan dan te hoog. Wel zijn er vrijwilligersorganisaties, zoals SchuldHulpMaatje, waar men terecht kan. Ik sprak met pastoor Schols, voorzitter van SchuldHulpMaatje Maastricht, en Talitha Coenen, coördinator van SchuldHulpMaatje Maastricht, over het belangrijke werk dat ze doen om mensen met financiële problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te bereiken en proberen te voorkomen dat schulden onnodig oplopen.

  Lees meer over "In gesprek met SchuldHulpMaatje"
 2. RK Familiewerk Don Bosco 2.jpg
  Ingeborg Dijkstra-Verbeek (#3).jpg Arjan poster.jpeg
  Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek, Arjan Langen op 10 november 2023 om 18:00

  Werkbezoek bij RK familiewerk Don Bosco

  Op zaterdag 4 november brachten we een bezoek aan het RK Familiewerk Don Bosco in Brunssum. De heer De Witt, een van de drijvende krachten achter het initiatief, ontving ons in de Sint Barbarakerk. Het RK Familiewerk Don Bosco zorgt al ruim 25 jaar voor gezinnen die het financieel of sociaal erg moeilijk hebben. Zo leveren ze ieder jaar rond Kerstmis een groot levensmiddelenpakket aan meer dan 260 gezinnen. Mede dankzij het goede werk van RK Familiewerk Don Bosco weten veel mensen in armoede zich gezien en geholpen.

  Lees meer over "Werkbezoek bij RK familiewerk Don Bosco"
 3. CU school.jpg
  Ingeborg Dijkstra-Verbeek (#3).jpg
  Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 9 november 2023 om 09:30

  Eerlijke kansen voor kinderen

  Als pedagoog en leerkracht weet ik hoe belangrijk het onderwijs is voor kinderen. Dat zou de plek moeten zijn waar alle kinderen gelijke kansen krijgen, ongeacht waar ze geboren zijn of wat ze in hun jonge leven al hebben meegemaakt. Als leerkracht maak je de kinderen elke dag van dichtbij mee en zie je hoe ze zich ontwikkelen. Ik vind het daarom van groot belang om structureel te investeren in het onderwijs en zeker in de leerkrachten. Ik wil de inzet van de ChristenUnie in het verkiezingsprogramma dan ook graag onderstrepen en me als kandidaat-kamerlid volop voor het onderwijs inzetten.  

  Lees meer over "Eerlijke kansen voor kinderen"
 4. CU Limburg bij Athos.jpg
  Ingeborg Dijkstra-Verbeek (#3).jpg
  Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 28 oktober 2023 om 19:00

  Elkaar zien en ontmoeten

  In Maastricht is Athos Eet-Maakt-Doet gevestigd. Een prachtige ontmoet – en ontwikkelplek waar mensen kunnen en mogen meedoen naar vermogen en waar men elkaar echt kan ontmoeten. Een plek waar de ChristenUnie nog veel meer van zou willen zien. Kandidaat-kamerlid Ingeborg Dijkstra-Verbeek ging bij hen op bezoek. 

  Lees meer over "Elkaar zien en ontmoeten"
 5. Casa Mama Lisi.jpg
  Ingeborg Dijkstra-Verbeek (#3).jpg
  Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 9 maart 2023 om 09:00

  Casa mama lisi: voor vrouwen, door vrouwen

  Op Internationale Vrouwendag bezochten we het prachtige initiatief Moedercentrum Casa Mama Lisi: een veilige plek voor vrouwen, door vrouwen. Hun motto: ‘We leren van elkaar en met elkaar. Samen zijn wij kleurrijk.’

  Lees meer over "Casa mama lisi: voor vrouwen, door vrouwen"
 6. Foto werkbezoek (10-02-2023).jpeg
  Ingeborg Dijkstra-Verbeek (#3).jpg
  Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 22 februari 2023 om 14:30

  Op bezoek bij Mensen met Mogelijkheden

  Twee weken geleden gingen we in gesprek met Arthur Sluijsmans, die o.a. de Stichting Mensen Met Mogelijkheden heeft opgericht. Tijdens het gesprek bleek al gauw, dat Arthur zijn hele leven vooral kijkt naar de mens en niet naar de diagnoses. Hij kijkt vooral naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Zoals hij zelf zegt: “Ik ben een beetje eigenwijze man,  die een beetje eigenwijze organisatie leidt, maar ik zou niet anders kunnen of willen. Vanuit verbinding en menselijkheid wordt gekeken naar wat er mogelijk is. Mensen krijgen zoveel mogelijk eigen regie en mogen eigen keuzes maken."

  Lees meer over "Op bezoek bij Mensen met Mogelijkheden"