Berichten geschreven door Francis van der Mooren

 1. Skatepark Brunssum 2023.jpeg
  26 Francis van der Mooren.jpg
  Door Francis van der Mooren op 13 maart 2023 om 15:00

  Werkbezoek in Brunssum

  Op de laatste campagnezaterdag voor de Provinciale Statenverkiezingen stonden 's middags twee werkbezoeken in Brunssum gepland, namelijk het Skatepark en het Cicero zorghuis. Met ons mee op pad gingen Nico Drost (Tweede Kamerlid ChristenUnie) en Maarten Verkerk (Eerste Kamerlid ChristenUnie). Vanuit team Brunssum waren Frans Visscher en Lionne Gerards aanwezig. 

  Lees meer over "Werkbezoek in Brunssum"
 2. Manifest Stem van Heerlen.jpeg
  26 Francis van der Mooren.jpg
  Door Francis van der Mooren op 10 maart 2023 om 17:00

  Carola Schouten bezoekt Heerlen-Noord

  Op donderdag 9 maart was Carola Schouten in Heerlen-Noord om meer te horen over de unieke, integrale aanpak die met het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN) gekozen wordt. Zij ontving daar van de bewonersgroep Stem van Heerlen een manifest waarin ze pleiten voor een actieve betrokkenheid van burgers bij het bestrijden van armoede. 

  Lees meer over "Carola Schouten bezoekt Heerlen-Noord"
 3. PPD 2023.jpeg
  26 Francis van der Mooren.jpg
  Door Francis van der Mooren op 6 maart 2023 om 16:00

  Diversiteit in de politiek

  Ter voorbereiding op de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen op 15 maart organiseert het Provinciaal Platform Diversiteit (PPD) samen met ProDemos een aantal informatiebijeenkomsten in Limburg. Dit is helemaal in lijn met ons standpunt dat iedereen mee moet kunnen doen en als ChristenUnie sluiten we graag aan.

  Lees meer over "Diversiteit in de politiek"
 4. Brownies&downieS2.jpg
  26 Francis van der Mooren.jpg Nicki Kappel (#2).jpg
  Door Francis van der Mooren, Nicki Kappel op 27 februari 2023 om 16:00

  Iedereen telt mee

  Belangrijk thema voor de ChristenUnie is dat iedereen mee telt en mee kan doen. We ondersteunen daarom van harte sociaal ondernemers en vinden dat zij ook een grotere kans moeten krijgen bij overheidsinkoop. Een mooi voorbeeld van sociaal ondernemen is Brownies&downieS en gelukkig hebben zij ook vestigingen in Limburg. Wij gingen een kijkje nemen in de lunchroom in Venlo. 

  Lees meer over "Iedereen telt mee"
 5. Bezoek Hemels Vlees.jpeg
  26 Francis van der Mooren.jpg
  Door Francis van der Mooren op 7 februari 2023 om 09:00

  Aan tafel met de boeren

  ChristenUnie Limburg is een groot voorstander van toekomstbestendige landbouw. We willen de landbouw steunen en er samen voor zorgen dat we ook in de toekomst gezond voedsel hebben uit Nederland. Hoe kijken de boeren in Limburg aan tegen alle ontwikkelingen in de landbouwsector en wat vinden zij dat er moet veranderen? In aanloop naar de provinciale verkiezingen op 15 maart 2023 gaan we hierover met hen in gesprek. 

  Lees meer over "Aan tafel met de boeren"

  Labels: ,

 6. Carola Schouten in Limburg 1
  26 Francis van der Mooren.jpg
  Door Francis van der Mooren op 20 juli 2021 om 18:30

  Carola Schouten bezoekt Limburg

  Maandag 19 juli was Carola Schouten bij ons op bezoek in Limburg vanwege de grote wateroverlast in onze provincie. We hebben met elkaar gesproken over de kracht van gemeenschappen die Limburg kenmerkt en het omzien naar elkaar. Maar ook over dat snelle (financiële) hulp geboden moet worden omdat gedupeerden dan verder kunnen.

  Lees meer over "Carola Schouten bezoekt Limburg"
 7. Grenzeloos.jpg
  26 Francis van der Mooren.jpg
  Door Francis van der Mooren op 15 maart 2021 om 18:30

  Grenzeloos: over sociaal ondernemen in Maastricht

  ‘Een economie die om mensen draait’: hoe kan dat er in de praktijk uit zien? Hiervoor zijn we in gesprek met Frits Koppelaar, mede-eigenaar van Grenzeloos in Maastricht. Hij is voor zijn studie naar Maastricht gegaan, in de loop van de jaren steeds meer van de stad gaan houden en zet zich nu vol passie in voor de bloei van statushouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wat drijft hem en waar droomt hij nog van?

  Lees meer over "Grenzeloos: over sociaal ondernemen in Maastricht"
 8. Waardig ouder worden.jpg
  26 Francis van der Mooren.jpg
  Door Francis van der Mooren op 12 december 2020 om 20:00

  Waardig ouder worden in Limburg

  Op 12 december 2020 ondertekenden de ChristenUnie Limburg en KBO Limburg een intentieverklaring waarin zij afspreken zich in te gaan zetten voor een regionaal actieplan Waardig Ouder Worden 2.0. Met het ondertekenen van deze intentieverklaring willen we samen onderstrepen dat ouderen meetellen in onze samenleving en dat we het belangrijk vinden dat ze een volwaardige, betekenisvolle plaats hebben.

  Lees meer over "Waardig ouder worden in Limburg"