Casa mama lisi: voor vrouwen, door vrouwen

Casa Mama Lisi.jpg
Ingeborg Dijkstra-Verbeek (#3).jpg
Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 9 maart 2023 om 09:00

Casa mama lisi: voor vrouwen, door vrouwen

Op Internationale Vrouwendag bezochten we het prachtige initiatief Moedercentrum Casa Mama Lisi: een veilige plek voor vrouwen, door vrouwen. Hun motto: ‘We leren van elkaar en met elkaar. Samen zijn wij kleurrijk.’

Door Casa Mama Lisi wordt dagelijks gewerkt aan het creëren van een tweede thuis, waar gezelligheid en warmte de boventoon voeren en waar daarnaast persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Voor iedereen is er een plekje, ongeacht land van herkomst, leeftijd, seksuele geaardheid, wel of geen kinderen, religie of taal.

Zo komt een aantal dames voor de taallessen of een stukje integratie en andere komen voor ontspanning tijdens het haken of een creatieve workshop. Op 9 maart was de start van YAM (Young and Moms) voor tienermama’s en jonge moeders. Casa Mama Lisi luistert goed naar waar de behoefte ligt en probeert die behoefte met behulp van vrijwilligers in te vullen. We waren onder de indruk van de liefde voor de vrouwen, de veelzijdigheid en de flexibiliteit om te kunnen aanbieden wat gewenst wordt.

De gemeente Sittard- Geleen geeft jaarlijks een subsidie aan het moedercentrum. De beroepsmatige coördinatie wordt ingevuld door medewerkers van Partners in Welzijn en dankzij een goede samenwerking met buurtcentrum Limbrichterveld zijn er vele geschikte plekken voor de activiteiten.

Luisteren, samenwerken en verbinden waardoor o.a. burgerparticipatie mogelijk gemaakt wordt, is een manier van werken die wij als ChristenUnie een warm hart toedragen. Kijkend naar Casa Mama Lisi zijn wij weer extra overtuigd van het belang dat ook de provincie blijft investeren in een sociale agenda en dat deze elke vier jaar opgesteld moet worden, waarbij er aandacht is voor participatie van jong en oud, participatie van mensen met een beperking, vrijwilligers en (jonge) mantelzorgers, asielzoekers en migranten, gelijke kansen en de bestrijding van armoede.

Labels: