Kennismaken met: Frans Visscher (Kandidaat #6)

Frans Visscher 2.jpg
CU Limburg Logo 2.png
Door ChristenUnie Limburg op 6 maart 2023 om 17:30

Kennismaken met: Frans Visscher (Kandidaat #6)

Mijn naam is Frans Visscher (37) en in 2016 zijn mijn gezin en ik in Brunssum komen wonen. Nog elke dag ben ik dankbaar voor de ruimte die er is in onze provincie, de mogelijkheden om te genieten van natuur (wandelen), en de goede bereikbaarheid. Met mijn vrouw en vier kinderen trek ik in vrije tijd op uit in Limburg om te wandelen en musea te bezoeken (Discovery!). Vanaf dat ik een jaar of 15 was heb ik mij ingezet in de politiek in verschillende rollen - waarvan het merendeel op lokaal niveau was. Steeds weer in lokale politiek zag ik dat de provincie beleid kan maken en breken. 

Belangrijk voor mij is dat een taak bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de burgers kan worden uitgevoerd. De provincie treed dan op waar dit ook echt waarde toevoegt. Een goede provincie is voor mij daarom een provincie die ruimte geeft waar mogelijk – en richting waar dat echt van toegevoegde waarde is.

Vijf belangrijke punten voor mij zijn:

  • Fysieke bereikbaarheid: Goede bereikbaarheid helpt om inwoners in contact te laten blijven met familie en vrienden en te kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld cultuur en sport. Ook moet de provincie zich inzetten om een korte woon-werk reistijd te verwezenlijken juist vanuit de kleinere kernen. Reizigers moeten betere nationale en internationale treinverbindingen vanuit Limburg krijgen zoals Maastricht-Aken en Eindhoven-Venlo- Düsseldorf. De reistijd tussen Limburg en de Randstad moet korter en het spoor moet geschikt worden gemaakt voor hogere snelheden. Verbetering van de De Maaslijn moet sneller worden verwezenlijkt.
  • Ruimte om samen te leven en dus samen zorgen voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zich gezien voelt en mee kan komen. Er moet ruimte zijn voor landbouw en landschap. We willen met elkaar de omslag maken naar een toekomstbestendige landbouw die voor boeren rendabel is en waarin zorg is voor de schepping. En ruimte om bereikbaar te wonen. Dat betekent dat er fysieke ruimte moet zijn voor mensen die een woning nodig hebben. Maar ook gaat het om de leefbaarheid van dorpskernen omdat die bereikbaar blijven en er voorzieningen zijn.
  • Arbeidsmigranten ondersteunen door huisvestingsproblematiek echt aan te pakken. De blokkendozen langs snelwegen en in Parkstad brengen namelijk een groeiende uitdaging met zich mee – en als gemeenten onderling geen goede afspraken kunnen maken over huisvesting en er een impasse is, dan dient de provincie de regie te pakken, zodat een waterbedeffect wordt tegengegaan.
  • Natuurnetwerk Limburg: De provincie moet zich hart maken dit in 2027 te voltooien zodat er goede verbinding ontstaat tussen de verschillende natuurgebieden (zoals bijvoorbeeld Schinveld-Mook). Maar ook inzetten op diervriendelijke beheermaatregelen én op een regeling die het boeren makkelijker en goedkoper maakt om wildschade te kunnen opgeven.
  • Samenwerking: Wij geloven dat God mensen tot bloei laat komen in relaties, als mensen samenwerken en voor elkaar zorgen. Dat kan lokaal als mensen elkaar ontmoeten en (mantel)zorg verlenen. Maar samenwerken kan ook over landsgrenzen heen: Die samenwerking moet de provincie versterken zodat MBO en HBO studenten eenvoudiger stageplekken en werk kunnen vinden en toeristische activiteiten meer op de omliggende activiteiten raken aangesloten.

Labels: