Kennismaken met: Michiel Boer (Kandidaat #4)

Michiel Boer 2.jpg
CU Limburg Logo 2.png
Door ChristenUnie Limburg op 3 maart 2023 om 13:30

Kennismaken met: Michiel Boer (Kandidaat #4)

Mijn naam is Michiel Boer (24) en ik ben kandidaat #4 op de lijst voor ChristenUnie Limburg. Ik woon en studeer in Maastricht. Sinds mijn 18e ben ik steeds actiever betrokken geraakt bij de ChristenUnie. Met het verkiezingsprogramma Ruimte Voor Elkaar denk ik dat we een heel eerlijk verhaal hebben, waarmee we een goede basis hebben om het christelijk-sociaal geluid in Limburg te laten horen.

Ik kom oorspronkelijk uit Wezep (gemeente Oldebroek), een dorp in de kop van de Noord-Veluwe. In 2021 ben ik naar het mooie Maastricht gekomen om rechten te studeren aan de Universiteit Maastricht. Ik heb daarvoor drieënhalf jaar gewerkt in het kwaliteitsmanagement en mijn propedeuse op het hbo gehaald. In 2019 werd ik actief bij PerspectieF, ChristenUnie-jongeren, en ChristenUnie Oldebroek. Sinds september 2021 ben ik bij ChristenUnie Maastricht en ChristenUnie Limburg betrokken.

Het Maastrichtse studentenleven bevalt me prima en met mijn huisje op de Markt heb ik ook een ideale locatie om er veel van mee te krijgen. Ik ben actief bij het improvisatieteam van mijn studentenvereniging en hou van een gezellige avond koken en kletsen met vrienden. Mocht je naar me op zoek zijn, ik ben goed te herkennen aan mijn grote rode baard.

Het leven bestaat niet alleen uit mooie momenten, en dat geldt ook voor mij. Mijn middelbare school heb ik door een burn-out en depressie niet afgemaakt. In die tijd heb ik zes maanden op bed doorgebracht, en dat heeft me doen ontdekken dat veel pijn en moeilijkheden onzichtbaar zijn. Ik vind het daarom belangrijk om op te komen voor mensen die het moeilijk hebben. Of dat nu moeilijk in de zin van mentale gezondheid is, moeilijk in de zin van financiële zorgen, of moeilijk in de zin van andere zorgen.

Het heeft ook gezorgd dat ik het heel belangrijk vind dat we zicht blijven houden op de persoon, in plaats van dat we de persoon uit het zicht verliezen door alle regeltjes en procedures. We moeten weer meer gaan omzien naar elkaar en samen werk maken van een mooier morgen. Een mooier morgen dat ik graag aan mijn neefje en nichtjes doorgeeft. Een mooier morgen zoals u dat ook graag aan uw eigen kinderen en familie doorgeeft. Een morgen waarin we samen recht doen. Een morgen waarin iedereen telt, iedereen gelijke kansen heeft en iedereen omziet naar elkaar.

Labels: