Kennismaken met: Francis van der Mooren (Kandidaat #1)

Francis van der Mooren #1.jpg
CU Limburg Logo 2.png
Door ChristenUnie Limburg op 27 februari 2023 om 15:30

Kennismaken met: Francis van der Mooren (Kandidaat #1)

Net als vier jaar geleden mag ik voor de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg lijsttrekker zijn van de ChristenUnie. Een provincie waar ik niet geboren ben, maar wel al sinds 2006 met heel veel plezier woon en me thuis voel. Dat was zo in Maastricht, maar misschien nog wel meer nu ik in het Heuvelland in Trintelen (Eys) woon. Daar is het elke dag ervaren hoe mooi onze provincie is. Bij onze kennismaking vertelde de buurvrouw dat ze nog regelmatig een foto maakt van het uitzicht vanuit hun huis. En dat terwijl ze daar al meer dan 30 jaar woont. Ik herken dat en doe nu hetzelfde.

Wil je politiek actief zijn in Limburg dan is de ChristenUnie misschien niet de meest voor de hand liggende partij. En toch wil ik me juist namens de ChristenUnie van harte inzetten voor onze provincie. Vanuit het christelijk-sociaal denken stem geven aan degenen die niet of minder goed voor zich zelf op kunnen komen, of dat wat zelf geen stem heeft. Zoeken naar verbinding en samen met de ander gaan voor het goede. En kiezen voor de menselijke maat en een economie van genoeg. 

Ik werk in Heerlen als onderzoeker bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en in Maastricht als bestuurder in het basisonderwijs. Dat lijken twee verschillende werelden, maar voor mij is het een ideale combinatie. Onderzoek doen naar onderwijs en jeugd en tegelijkertijd ook de praktijk ervaren. Het laat ook zien hoe ik actief wil zijn in de politiek. Keuzes maken op basis van argumenten en altijd met oog voor degene of datgene waar het om gaat.

Labels: