Social Media

TWITTER

Via Twitter kunnen korte berichten van 140 tekens worden verstuurd. Deze kan iedereen lezen, of alleen mensen die u accepteert. De mensen die uw berichten volgen heten 'followers' en de berichten die u kunt sturen heten 'tweets'. Op de startpagina van ChristenUnie Limburg kunt u links een aantal van deze 'tweets' zien. Wilt u ChristenUnie Limburg ook op Twitter volgen? Dat kan door op 'follow' of 'volg' te klikken op www.twitter.com/CULimburg. U kunt dan niet alleen onze berichten lezen, maar u kunt ze ook naar uw followers sturen, door op retweet te klikken. Als u op reply klikt kunt u ChristenUnie Limburg een tweet sturen. Heeft u nog geen account? Dan kunt u deze via www.twitter.com aanmaken.

FACEBOOK

Via Facebook kunnen grotere berichten gestuurd worden, ook hier kunt u instellen wie dit kan lezen. Iedereen die uw profiel bezoekt, vrienden van vrienden of alleen uw vrienden. Ook zijn er pagina's die u leuk kunt vinden, zo'n pagina heeft ChristenUnie Limburg (www.facebook.com/ChristenUnieLimburg). Als u rechtsboven op 'vind ik leuk' klikt krijgt u de berichten voortaan op uw startpagina, zo hoeft u niet steeds naar de pagina te gaan. Als u een bericht leuk vind, klikt u onder het bericht op 'vind ik leuk', uw vrienden krijgen dan op hun startpagina te zien dat u het bericht leuk vindt en om welk bericht het gaat. U kunt ook een bericht 'delen', dan wordt het bericht als het ware door u geplaatst, er wordt dan een kopiebericht op door u verstuurt. Natuurlijk kunt u ook reageren op berichten door onder het bericht op 'reageren' te klikken. Vindt u de reactie van iemand anders leuk? Ook hier kunt u, na de reactie, op 'vind ik leuk' klikken. Het is ook mogelijk om zélf een bericht te plaatsen, dit kan links boven aan. Uw bericht komt dan rechts te staan (onder 'Recente berichten van anderen over ChristenUnie Limburg').Heeft u nog geen account? Dan kunt u deze via www.facebook.com aanmaken.

FACEBOOKGROEP

De Facebookgroep is een plek waar mensen onderling berichten kunnen sturen. Alleen mensen die een Facebookaccount hebben en ingelogd zijn kunnen een groep bezoeken. De functies zijn een heel eind vergelijkbaar met een pagina, maar is iets uitgebreider en is meer gericht op onderling contact. De berichten die in een groep geplaatst worden verschijnen niet op uw startpagina en u kunt zo ook niet delen. U kunt natuurlijk wel zelf berichten plaatsen en zelfs foto's. Wilt u lid worden van de Facebookgroep? Dat kan via http://www.facebook.com/groups/309224695827377/ Een account kunt u aanmaken via www.facebook.com.