Kandidatenlijst Brunssum en Maastricht vastgesteld

Lijsttrekkers 3.jpg
CU Limburg Logo 2.png
Door ChristenUnie Limburg op 26 november 2021 om 12:00

Kandidatenlijst Brunssum en Maastricht vastgesteld

De ChristenUnie Limburg heeft de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 voor Brunssum en Maastricht vastgesteld. Eerder was al bekend dat Ingeborg Dijkstra-Verbeek lijsttrekker wordt in Maastricht en Frans Visscher lijsttrekker in Brunssum. Voor beide gemeenten zijn nu ook de overige kandidaten bekend. 

De selectiecommissie heeft onder leiding van Pauline Schonewille-Janssen de afgelopen weken een heel aantal gesprekken gevoerd met diverse mensen uit Maastricht en Brunssum. Doel was te komen tot gebalanceerde kandidatenlijsten met een mooie mix van mensen die zich elk op hun eigen manier in willen zetten voor hun gemeente. En dat doel is bereikt, aldus Pauline. Het bestuur is dankbaar voor het enthousiasme van alle kandidaten en wenst hen veel wijsheid toe. We mogen ons met elkaar inzetten voor de bloei van onze stad. Dat doen we door te laten zien waar we voor staan, wat christelijk-sociale politiek inhoudt, maar ook door er gewoon veel te zijn, met mensen te praten en te luisteren. 

Voor Maastricht staat Lotte de Haan op plek 2. Tien jaar geleden verhuisde zij naar Maastricht voor haar studie rechten. Nog altijd woont zij daar met veel plezier, inmiddels met haar man en zoontje. Zij heeft de ChristenUnie masterclass in Limburg gevolgd en stagegelopen als beleidsmedewerker bij ChristenUnie in de Tweede Kamer. Lotte vindt het belangrijk om in haar vrije tijd maatschappelijk betrokken te zijn, bijvoorbeeld bij International Justice Mission en in de lokale kerk. De plekken 3 en 4 worden bezet door studenten Leonie Frissen en Michiel Boer. Leonie is geboren en getogen in Limburg en weet wat er leeft onder de (jonge) mensen in Maastricht. Ze heeft als katholieke jonge vrouw ontdekt dat de ChristenUnie prima bij haar past en wil samen met de anderen werken aan een rechtvaardigere samenleving. Michiel studeert rechten in Maastricht en heeft zich al eerder ingezet voor de ChristenUnie, zowel als bestuurslid bij ChristenUnie Oldebroek en als penningmeester bij PerspectieF, ChristenUnie-jongeren. Hij maakt graag tijd vrij voor theatersport. En op plek 5 staat Charlotte van Langevelde. Charlotte, afkomstig uit Zeeland, streek 13 jaar geleden neer in Limburg. Ze woont nu met veel plezier in De Heeg. Ze geniet van haar werk in het sociaal domein en de kinderopvang. In haar vrije tijd is Charlotte actief in de kerk als jeugdleider.

In Brunssum staat Sander van der Niet op plek 2. Hij is in het dagelijks leven werkzaam in de horeca als kok en houd er van om in gesprek te gaan met mensen en zo het verhaal achter de persoon of kwestie leren kennen. Hij wil zich graag inzetten voor onderlinge betrokkenheid in Brunssum. Op plek 3 staat Esther van de Wal, werkzaam in een huisartsenpraktijk en daarnaast actief in het bestuur van basisschool de Benjamin. Zij wil zich inzetten voor een rechtvaardige samenleving. Plek 4 is voor Lionne Gerards – zij is een docent Nederlands en actief in de Rooms-Katholieke kerk. Jacqueline Huth staat op de 5de plaats. Zij vind het belangrijk dat er een christelijk geluid in de politiek klinkt in deze verhardende en geseculariseerde samenleving. Geert Jan van Breugel staat op de 6de plaats. Hij werkt in de geestelijke gezondheidzorg; zijn interesse gaat uit naar aandacht voor de kwetsbare mensen in de samenleving, mensen die zich begeven aan de rand van de maatschappij.

Deel dit bericht