Kennismaken met: Pauline Schonewille-Janssen (Kandidaat #10)

Pauline Schonewille-Janssen (#10).jpg
CU Limburg Logo 2.png
Door ChristenUnie Limburg op 10 maart 2023 om 17:30

Kennismaken met: Pauline Schonewille-Janssen (Kandidaat #10)

Ooit, een jaar of 10 geleden, ben ik op het spoor gekomen van de CU door de optredens van Andre Rouvoet waarin ik heel duidelijk een voor mij nieuw politiek geluid ontwaarde. Heel kort gezegd:  sociaal, groen en christelijk geïnspireerd. En gericht op verbinding tussen mensen en partijen, niet zozeer op polarisatie. 

Als geboren en getogen Limburgse met katholieke wortels ‘had’ ik van huis uit al iets met Godsgeloof en ik maakte er in zekere zin ook mijn beroep van: eerst als docent Levensbeschouwing en later nog als Geestelijk Verzorger. Maar ik begon nu ook steeds meer te zoeken naar een politiek-maatschappelijke vertaling daarvan. Ik zag dat toen en zie het nu nog terug in de programma’s van de CU, zoals in ‘Ruimte voor elkaar’. Voor Limburg een inspirerende en uitdagende oproep waaraan ik graag wil meewerken.

Die inspiratie vind ik ook in de Bergrede, waarin Jezus ons aanspoort aan om ‘zout der aarde’ en ‘licht voor de wereld’ te zijn; in mijn parochie laten paters Montfortanen al decennialang zien dat dit kan op een open, tolerante en milde manier. Niet bang zijn en durven openstaan voor ontmoeting met anderen. Jezus zelf is begonnen met diversiteit: zette hij de  gemarginaliseerden van Zijn tijd niet juist in het midden? 

In mijn persoonlijk leven als vrouw, echtgenote, moeder, oma, dochter, zus, vriendin en (ex) collega probeer ik deze waarden ook op een blije en vrolijke manier uit te stralen en zet ik mij met woord en daad elke dag in om de wereld een stukje beter te maken. 

Labels: