Kennismaken met: Arjan langen (Kandidaat #9)

Arjan Langen 2.jpg
CU Limburg Logo 2.png
Door ChristenUnie Limburg op 9 maart 2023 om 17:30

Kennismaken met: Arjan langen (Kandidaat #9)

Mijn naam is Arjan Langen, ben 52 jaar oud en woon samen met mijn vrouw Jolanda en twee dochters Lynn en Robin in Venlo. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als microbioloog bij een bedrijf dat contrastvloeistoffen en radio-isotopen voor medische diagnostiek maakt en daarnaast ben ik ook actief als deeltijd diaken in de katholieke kerk. In mijn vrije tijd ben ik graag met muziek bezig in mijn eigen homestudio.

Sinds ik diaken ben gewijd in 2012 heb ik me voornamelijk bekommerd om mensen die leven in financiële of sociale armoede. Ik heb veel schrijnende gevallen gezien en heb me voorgenomen om alle mensen steeds weer zo goed mogelijk te helpen. Soms is dat met een luisterend oor of een arm om iemand heen. Maar vaak bleken er ook meer structurelere maatregelen nodig te zijn. Ook heb ik de voorbije jaren gezien hoe de armoede in ons land toenam, onder meer door de hoge inflatie en de crisis op de energiemarkt. Steeds vaker begon ik me te realiseren dat ik niet alleen directe hulp aan die mensen wilde geven, maar ook een klein steentje wilde bijdragen aan het structureel verminderen van die armoede en het iets mooier maken van onze wereld. Daarom ben ik lid van de ChristenUnie en ook kandidaat voor de Provinciale Staten.

Want als ik mijn ogen sluit dan denk ik vaak aan  een wereld waarin we elkaar wat meer  ruimte geven. Een samenleving waarin iedere mens telt, iedereen mee kan doen en waarin we vooral ook oog hebben voor de armen. Een wereld ook waarin we meer zorg hebben voor de schepping en waarin we problemen echt samen oplossen, ook die rond de stikstofuitstoot. Een samenleving waarin we allemaal een dak boven ons hoofd hebben en een thuis. Kortom: een wereld waarin we elkaar echt de ruimte geven om ten volle mens te zijn. 

Labels: